Reminiscențe matinale -prezentare AUREL BURICEA
Reminiscențe matinale -prezentare AUREL BURICEA avatar

În plină maturitate creatoare, poeta Liliana Liciu s- a impus în lumea literară cu mult har. Ascensiunea ei s-a materializat prin lucrările cu amprenta inconfundabilă a unei poete cu vocație. Liliana Liciu circulă cu mare aură în mediile literare- Debutul poetei a fost primit cu entuziasm de critica literară.
Scriitoarea Liliana Liciu a publicat în multe ziare și reviste literare, adunând multe premii, poemele distinsei poete regăsindu- se în multe antologii literare.

Un critic important al literaturii Daniel Cristea Enache face referiri care definește că poeta Liliana Liciu își merită locul său în literatură.

Fragmentul acesta de poem o definește: ,,Cuvintele”/
Au adormit cuvintele în călimară,/ Iar noaptea ne compune madrigale/ Sub piatra ploilor de peste seară/ Își iese cerul tot din balamale//-// Și- au construit în taină cazemate/ Nici virgula să nu le mai despartă/ Și- au terminat cernelurile toate,/ S- a răsturnat pământul peste hartă.

Confesiunile și meditațiile poetei parcurg o gamă variată de sentimente și gânduri, un registru emoțional cu multiple vibrații într- un cadru cu fine nuanțe creative.

Poeta Liliana Liciu scrie o poezie matură care trebuie urmărită cu bucurie și încredere.
O poetă născută!
Aurel M. Buricea
U.S.R

Grai Romanesc