Femeie de MyEndy Sonja
Femeie de MyEndy Sonja avatarFemeie,
Forță divină,
Luminezi radiații,
Pilda soarelui
Simbolul lirice.

Aripile fluturilor
Divulgarea și viața albă
Frumusețe coborâtă din cele mai calde luni
Coroana și altarul dumnezeiesc
Îngerul rătăcește prin minte.

Femeie
Iluminarea trecutului
Prea adânc și albastru.
Gloria și toate paharele.

Femeie
Coborâță de la Jocurile Olimpice
Portret care vorbește mii de cuvinte
Pictura și-a împletit de secole
Spulbera, ca un crin alb.

Poeții nu găsesc cuvinte
La fel ca penelata de culoare nu va fi strălucitoare
Tu, creatură născută din nud
Mă iubești mai adânc și mai adânc decât iubirea
Sânge,rădăcină,crescut în valuri.grua
Forcë hyjnore
Rrezatim drita
Shëmbëlltyrë dielli
Simbol Lirie.

Krahë flutur
Shpalosje dhe bardhësi élet
Bukuri dhe zbritur nga më të hënave të ngrohta
Kurorë dhe altari i lartë perëndie
Engjëll i endur nëpër shpirt dlirësie.

grua
Ndriçim i pertejskutave
Dhe tejskajshme blu dhe thellë.
Madhështi dhe gjithë kupave.

grua
Ëndërr dhe zbritur nga olimpet
Portret që flet me mijëra fjalë
Pikturë dhe endur ndër shekuj
Çelur thëllimit, si zambak i bardhë.

Poetët nuk gjejnë fjalë
Ashtu si penelata ngjyra nuk do të jetë dritëzojë
Ti krijesë lindur nga nyja
Ti dashuri më dhe thellë se dashuria
Rrënjëzuar gjakut dhe ngritur në dallgë.

 

Grai Romanesc